Դու կարո՛ղ ես
Ինչո՞վ են տարբերվում հաջողակ ու անհաջողակ մարդիկ, և ի՞նչ անել՝ վերջին անհաջողակից մեծ հաջողակ դառնալու համար:
ԹՈՂԱՐԿՈՒՄՆԵՐ
- ԱՎԵԼԻՆ«Մեր բախտը կախված է մեզնից, մեր մտքերից ու քայլերից»11 Ապր, 2024
Ե՞րբ է հիմնվել «Մանչ» բրենդը և ինչպիսի՞ ապրանքատեսականիով է ներկայանում հանրությանը։ Ինչու որոշվեց թողնել գործունեության լայն դաշտը՝ Մոսկվայում, և բիզնեսը հիմնել Գյումրիում։ Որո՞նք էին այն դժվարությունները, որ ծառացան «Մանչ»-ի դեմ, և ինչպե՞ս հաղթահարվեցին։ Մարդու ներքին վախերի և իրականության տարբերությունը․ ինչպե՞ս վարվել դրանց հետ։ Ուրիշների կարծիք․ այն օգնո՞ւմ է, թե՞ խանգարում։ Ինքնակրթության դերը՝ հաջողված բիզնեսի հիմքում։
Զրուցում ենք «Մանչ» բրենդի հիմնադիր Սուրեն Սուքիասյանի հետ։
- ԱՎԵԼԻՆԳիտակրթական լաբորատորիա՝ Գյումրիում25 Հնվ, 2024
Ի՞նչ ծրագրեր իրագործելուն է կոչված UmbrellaX գիտակրթական լաբորատորիան։ Ո՞ր ուղղություններով է նախատեսվում աշխատանքներ կատարել։ Ի՞նչ կտա լաբորատորիան այնտեղ մասնագիտացող անհատներին և ինչո՞վ կշահի պետությունը։ Անձնական ինչպիսի՞ հատկանիշների ձևավորման վրա է ուշադրություն դարձվում։
Այս և այլ հարցերի շուրջ զրուցում ենք DX group ընկերության հիմնադիր տնօրեն և UmbrellaX գիտակրթական լաբորատորիայի հիմնադիր Դավիթ Յուզբաշյանի հետ։
- ԱՎԵԼԻՆՍիրելի զբաղմունքը՝ բիզնես15 Հնվ, 2024
Երազն ու երազանքը իրագործելու բանալին քո ձեռքում է․ պետք է պարզապես ընդառաջ գնալ նրան։ Այդ ճանապարհին կարող են հանդիպել բազմաթիվ խոչընդոտներ ու դժվարություններ, բայց չհուսահատվելու և շարունակելու դեպքում արդյունքն անպայման կլինի։ Սկսելուց առաջ վախենա՞լ դժվարություններից ու հետ կանգնել, թե՞ ամեն դեպքում սկսել։
Զրուցում ենք խոհարար-հրուշակագործ Տիգրան Միքայելյանի հետ։
- ԱՎԵԼԻՆ«Մի սպասեք՝ երկիրը լավ լինի, որ նոր դուք լավ լինեք. այդ մենք բոլո՛րս պիտի լավ լինենք, որ երկիրը լավ լինի»24 Նմբ, 2023
Ինչպես կարող արդեն քիչ թե շատ կայացած բիզնեսը հիմք դառնալ մեկ այլ բիզնեսի համար։ Եվ ինչո՞ւ պետք չէ ամուր կառչել մեկ ոլորտից։ Նոր հարթույթյուններ դուրս գալով նոր համագործակցության դռներ են բացվում քո առաջ։
Զրուցում ենք «Վարդենի» ընկերության համահիմնադիր Ցոլակ Չադրյանի հետ։ - ԱՎԵԼԻՆԹե՛ անհատի, թե՛ ազգի առաջընթացի համար կարևոր ինքնուրույնությունը16 Նմբ, 2023
Հնարավո՞ր է արդյոք փոխել մասնագիտությունը և աշխատողի կարգավիճակից անցնել բիզնեսի ղեկավարի կարգավիճակի։ Ի՞նչ է անհրաժեշտ նոր ոլորտ մուտք գործելու համար։ Եթերային յուղերի արտադրությունը, դրանց օգտագործումը՝ կոսմետիկ արտադրության մեջ և սեփական ջանքերով շուկայի ձևավորումը։ Վարդի յուղի արտադրության վերականգնումը Հայաստանում։ Մտածելակերպի ու կենսակերպի փոփոխության անհրաժեշտությունը։ Բիզնեսի զարգացումը և ապագայի ծրագրերը։
Զրուցում ենք «Նաիրյան» ընկերության հիմնադիր և գիտական ղեկավար Անահիտ Մարկոսյանի հետ։ - ԱՎԵԼԻՆ«Քայլ մի կատարիր, քանի դեռ մտքումդ չես հաղթահարել անհաջողության վախդ»19 Հոկ, 2023
Ինչպե՞ս են ստեղծվում Մաղլոջյան զարդերը։ Կարո՞ղ է սիրելի զբաղմունքը դառնալ սեփական բիզնես։ Ի՞նչը կարող է օգնել սկսնակին։ Դժվարությունները գոյություն ունեն հաղթահարելու համար, որոնք մարդուն դարձնում են ավելի հմուտ՝ մասնագիտության մեջ։
Զրուցում ենք Մաղլոջյան զարդերի (Maghlojyan Jewelry) հեղինակ Տիգրան Մաղլոջյանի հետ։ - ԱՎԵԼԻՆ«Պատասխանատվության ստանձնումը լուրջ հաջողության հիմքն է»22 Սեպ, 2023
Հայկական դուդուկը` ՌԴ մեծ բեմերում։ Ինչպե՞ս են քարոզվում հայկական նվագարաններն ու երաժշտությունը ռուսական քաղաքներում։ Հայկական դուդուկը՝ Մուսորգսկսու օպերայում։ Որո՞նք են ցանկացած մասնագիտության տեր մարդուն հաաջողությունների հասցնող հատկանիշները։ Ինչպիսի՞ վախեր կարող են գլուխ բարձրացնել սկսնակ երաժշտի հոգում՝ բեմ բարձրանալուց առաջ, ինչպե՞ս հաղթահարել այն և ի՞նչ կտա դա նրան։ Այս և նման այլ կարևոր հարցերի շուրջ զրուցում ենք Մոսկվայի դուդուկի դպրոցի ղեկավարչ և Ստանիսլաավսկու և Նեմիրովիչ-Դանչենկոյի անվան ակադեմիական երաժշտական թատրոնի մենակատար Հովհաննես Ղազարյանի հետ։
- ԱՎԵԼԻՆԵրեխաների մեջ պետք է վերացնել սխալվելու վախը24 Հլս, 2023
Ինչպիսի՞ ծառայություններ է մատուցում հանրությանը Գյումրիում գործող «Արվեստ ստեղծող ձեռքեր» կրթամշակութային կենտրոնը և ինչո՞վ է այն գրավում հատկապես նորապսակ զույգերին։ Ինչո՞վ է աչքի ընկնում կենտրոնում գործող ամառային ճամբարը։ Ի՞նչ են սովորեցնում այնտեղ երեխաներին սխալվելու, ուրիշների կարծիքի մասին։ Ի՞նչ զուգահեռներ կան անհատական և ազգային խնդիրների միջև։ Այս և նման այլ հետաքրքիր հարցերի շուրջ զրուցում ենք «Արվեստ ստեղծող ձեռքեր» կրթամշակութային կենտրոնի տնօրեն Օֆելյա Կուրազյանի հետ։
- ԱՎԵԼԻՆԴժվարությունը նոր հնարավորության դուռն է29 Հնս, 2023
Ինչպիսի՞ ծառայություններ են մատուցում հանրությանը «Ստեղծագործ մշակութային տուրեր» (Creative culture tour) ընկերությունը և «Ստեղծագործ անկյուն սերվիս դպրոցը» (Creative corner service school)։ Անցած ճանապարհ և հաղթահարված դժվարություններ։ Ինչպե՞ս պետք է վարվել ներքին վախերի հետ՝ ցանկալի արդյունք ունենա լու համար։ Որքանո՞վ պետք է հիմնվել ուրիշների կարծիքների վրա՝ որևէ նոր քայլ կատարելիս, և հատկապես ո՞ւմ կարծիքի։
Այս և այլ հարցերի շուրջ զրուցում ենք «Ստեղծագործ անկյուն սերվիս դպրոց» ընկերության համահիմնադիրներ Կառլեն Իսահակյանի և Լուսինե Ավագյանի հետ: - ԱՎԵԼԻՆՌիսկի դիմելով գուցե պարտվես․ բայց ռիսկի չդիմելով երբեք չես հաղթի21 Հնս, 2023
Պետք է ուսումնասիրել այն դաշտը, որտեղ պատրաստվում ես բիզնես սկսել։ Արդյո՞ք պարտադիր պայման է խոշոր դրամագլուխ ունենալ՝ որևէ բիզնես սկսելու համար։ Ինչո՞ւ է կարևոր լավ համբավ ստեղծելը՝ քո հիմնած բրենդի շուրջ։ Խուսափե՞լ մեծ պատասխանատվություն ստանձնելուց, թե՞ ոչ։
Այս և այլ հարցերի շուրջ զրուցում ենք «Եղոյան» ֆոտոստուդիայի հիմնադիր տնօրեն Նորայր Եղոյանի հետ: - ԱՎԵԼԻՆԲիզնեսում, թե կյանքում՝ մենք պետք է հասկանանք, թե ինչ ենք ուզում03 Մայ, 2023
Ինչո՞ւ է կարևոր հստակ նպատակի սահմանումը։ Ո՞րն է հաջողությունը։ Հավատի դերը մարդու գործունեության մեջ։ Մենք և մեր վախերը, որոնք, տարբեր բացասական մտքերի տեսքով, կաշկանդում են մեր քայլերը և պատնեշ դնում մեր և մեր նպատակի միջև։
Ինչպե՞ս, ի՞նչ դժվարությունների հաղթահարման գնով է կայացել «Արաքս» հյուրանոցային համալիրը։
Այս և այլ հարցերի շուրջ զրուցում ենք «Արաքս» հյուրանոցային համալիրի տնօրեն Վարդան Սրտաշյանի հետ: - ԱՎԵԼԻՆՓոփոխության կարիք՝ հասարակության մտածելակերպում20 Ապր, 2023
Բիզնեսմենի իրական կերպարը և նրա ընկալումը հասարակության շրջանում։ Դժվարությունները, որոնցից այն կողմ գտնվում է հաջողությունն ու ցանկալի արդյունքը։ Մեր ներքին վախերը և դրանց հաղթահարումը․ ի՞նչ կտա դա մեզ։ Միտքը և դրա կառավարումը․ ինչո՞ւ է դա անհրաժեշտ։ Մարդկանց այն խումբը, որոնք միշտ ուրիշներից կամ պետությունից ակնկալում են օգնություն։ Ե՞րբ և որքա՞ն պետք է օգնել։
Այս և այլ հարցերի շուրջ զրուցում ենք «Տիրամայր» արհեստի դպրոցի մանկավարժ և ռեստորանային բիզնեսի խորհրդատու Գագիկ Սերոբյանի հետ: